voorstellen

Hallo, mijn naam is Ignaas Bongers (1965) en woon in Helmond (Brandevoort). Op deze site treft u filmpjes, teksten, blogs, muziek en informatie aan over onderwerpen die mij bezig houden en waardoor ik (aan)geraakt ben.

Sinds 1986 ben ik werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. De afgelopen jaren is bij mij de behoefte ontstaan om op een andere manier contact aan te gaan met mensen die zich bij melden. De start daarvan ontstond in 2010. Na een persoonlijke crisis besloot ik “een ander pad” in te slaan. Met meer aandacht, ruimte en vrijheid. Een pad, waar ik samen met anderen de verbinding kon maken om een waarden-vol leven te beginnen. Een leven vol met belangrijke waarden. Geen “feel good” therapie. Een gezamenlijke wandeling waarin hoogtepunten en moeizame momenten met elkaar hand-in-hand mogen en kunnen gaan.

In de afgelopen 10 jaar heb ik verschillende opleidingen gevolgd, zoals de Mindfulness training (SeeTrue), de Compassietraining (basis- en vervolg) bij Frits Koster & Erik van den Brink. Bij Gijs Jansen heb ik de basis- en vervolgtraining Acceptance Commitment Therapy (ACT) gevolgd. In 2018 heb ik bij de London South Bank University de Peer-supported Open Dialogue (POD) afgerond. Op dit moment (2019-2020) volg ik de jaartraining aan de School voor Zijnsoriƫntatie.

Uiteraard kun je als je vragen hebt rechtstreeks contact met mij opnemen via het menu “contact”. Ik werk als dat mogelijk is vanuit vrijgevigheid. Om vrijgevig te zijn heb je de moed nodig om een vraag te stellen. Dat mag en kan altijd.